MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp wigilijny

Składniki:
1,5 kg karpia,
2 jaja,
5 łyżek...
fot. Fot. Polskapresse Archiwum

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Karp wigilijny - przepis

Karp wigilijnySkładniki: 1,5 kg karpia, 2 jaja, 5 łyżek mąki, 6 łyżek drobno utartej bułki,1 cytryna, 1/2 kostki masła lub margaryny, sól,biały pieprz Przyrządzanie: Rybę należy oczyścić i podzielić na dzwonki, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić sokiem z cytryny. Panierować kolejno w mące, jajkach i bułce tartej. Rozgrzać masło lub margarynę i smażyć rybę na średnim ogniu, aż się zrumieni. Przełożyć z patelni do rondla. Rybę można usmażyć wcześniej, przed podaniem położyć na każdym kawałku odrobinę masła i wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Czytaj też: Karp - cena 2015, gdzie kupować? Ile kosztuje? Zobacz przegląd!

Zobacz również

Premier o MIIWŚ: "Mam nadzieję, że zapadną decyzje, które unieważnią to zamieszanie"

Premier o MIIWŚ: "Mam nadzieję, że zapadną decyzje, które unieważnią to zamieszanie"

Planowana renowacja podcieni i schodów Ratusza niepokoi zamojskich restauratorów

Planowana renowacja podcieni i schodów Ratusza niepokoi zamojskich restauratorów

Polecamy

Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta

HIT DNIA
Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta

Tę zupę zrobisz ze szlachetnych grzybów. Po prostu rozpływa się w ustach

Tę zupę zrobisz ze szlachetnych grzybów. Po prostu rozpływa się w ustach

Burza w górach? Poznaj wskazówki, które mogą uratować ci życie

Burza w górach? Poznaj wskazówki, które mogą uratować ci życie